با سلام به خدمت همه دوستان آی فتوشاپی عزیز . در خدمتتون هستم با یه پست بسیار جالب که در چند دقیقه ذره ای از قدرت چشم های خارق العاده ی شما رو بهتون نشون میده.
اما قبل از دیدن تصاویر بهتره به این سوال پاسخ بدیم که …. “خطای دید” چیست؟
مقدمه
سیستم بینایی ما طوری تنظیم شده است که ما بتوانیم در محیطی سه بعدی و سرشار از نور، سایه، رنگ، بافت و اشیاء و اشکالی متنوع و متعدد در فواصل دور و نزدیک ببینیم . بسیاری از ما بدون توجه به اینکه ایجاد تصویری صحیح از جهان اطراف ما برای سیستم بینایی و مغز چه عملیات پیچیده ای به همراه دارد، دیدن را امری ساده و پیش پا افتاده تلقی میکنیم.
خطای دید(نامهای دیگر: خطای باصره، خطای بصری، خطای چشم) به احساس دیدن تصاویری گفته میشود که فریبنده یا گمراه کننده هستند. در این حالت اطلاعاتی که بوسیله چشم جمع آوری شده و توسط مغز پردازش میگردد منجر به درک تصویری میشود که با واقعیت آن تصویر تطابق ندارد. در تصویر سه ظرف زیر به سینی نگاه کنید لبه های سینی را بطرف پایین می بینید ولی اگر از لبه انتهایی به سینی نگاه کنید متوجه خطای دید خواهید شد. لبه های انتهایی دایره ای شکل سینی در واقع بطرف بالا است.
پدیده ی سراب
سراب نیز یک نوع خطای چشم است . این خطای چشم ، توسط انعکاس نور به وجود می اید . در هوا لایه های هوایی زیادی وجود دارند . لایه هایی که نزدیک ترند ، مطمعنا داغ تر و شل تر هستند . وقتی که خورشید به زمین می تابد پرتو های نور ان به زمین می رسند و زمین را گرم می کنند و با رد شدن نور خورشید از این لایه ها ، سراب به وجود می اید . سراب را بیشتر می توانید در بیابان و در تابستان وقتی که در جاده هستید ، مشاهده کنید . این خطای چشمی ، گاهی اوقات به صورت اب و یا به صورت ابادی دیده می شود.
رنگین کمان
رنگین کمان نیز یک خطای چشم است . محل قرار گرفتن رنگین کمان مهم نیست ، چیزی که در تشکیل رنگین کمان مهم است ، محل قرار گرفتن خورشید و قطره های باران است . زیرا وقتی نور خورشید از پشت به قطره های باران بتابد ، قطره های باران مانند منشور عمل می کنند و نور خورشید را به هفت رنگ مختلف تجزیه می کند . رنگین کمان ، این پدیده ی زیبا ، چیزی است که همه ان را می توانند مشاهده کنند ولی این تنها بازی نور است .
پرتوهای خلاف جهت خورشید یا آنتی سولار
گاهی به نظر میرسد که پرتوهای خورشید در خلاف جهت منشاء خود قرار گرفته اند و به سمت ضد خورشید، افکنده شده اند. این پرتوها به دلیل انکسار و پراکندگی نور خورشید در اثر عبور از میان ذرات معلق موجود در هوا مانند گرد و غبار و بخار آب به وجود می آید. گاهی در بعضی نواحی ابرها یا پستی و بلندی زمین جلو خورشید را میگیرند و موجب میشوند این پرتوها به طور واضح دیده شوند. انتی سولار نیز جزو خطای دید است .
پرتوهای خورشید همه با یکدیگر موازی هستند زیرا خورشید بسیار از زمین دور است. با این وجود در اکثر مواقع و به خصوص در هوای ابری یا در حوالی غروب و طلوعخورشید به نظر میرسد که این پرتوها از یک نقطه آغاز و به اطراف پراکنده شده اند یا در مورد پرتوهای آنتی سولار، درست در خلاف جهت خورشید پراکنده میشوند.
چند نمونه از خطای دیدهای جالب:
امیدوارم که لذت برده باشید
در پست های بعدی با آموزش های جدید برمیگردم.
شاد و سرحال باشید
برای دیدن نظرات بیشتر این پست روی شماره صفحه مورد نظر در زیر کلیک کنید:
شما نیز نظری برای این مطلب ارسال نمایید:
بخش نظرات برای پاسخ به سوالات و یا اظهار نظرات و حمایت های شما در مورد مطلب جاری است.
پس به همین دلیل ازتون ممنون میشیم که سوالات غیرمرتبط با این مطلب را در انجمن های سایت مطرح کنید . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .